Vi har 16 cykler – skynd dig ind og meld dig til, før det er for sent!

Nu får du muligheden for grundigt at teste, om din FTP sidder lige i skabet – og om du får nok ud af dine ben på Bike-timerne.

Hvorfor nu det???
Du er motoren på din cykel og WATT-måleren på cyklen fortæller dig, hvor meget energi du bruger i form af WATT – altså hvor hårdt du træder i pedalerne. Når vi i Bogense Motion bruger cykler med wattmålere er det vigtigt at kende vores FTP-tal, da det er et udtryk for det højeste antal watt/power en biker kan fastholde i én time. Det er grundstenen i vores træning, da FTP-tallet definerer vores watt-zoner og dermed, hvor du med dit tråd placerer dig på intensitetsskalaen gennem timen. Hvis du fx har sat dit FTP-tal for lavt, vil du på timen ikke få det reelle udbytte af, hvad du kan – og omvendt, hvis din FTP er sat for højt, vil du kunne få en fornemmelse af ikke at kunne gennemføre timen, og at den bliver alt for hård.

Derfor giver vi nu muligheden for en grundig test af dit FTP-niveau krydret med viden omkring WATT vs. pulstræning, og hvordan vi optimerer vores træning ved hjælp af vores Intensitetsskala

20-minutters test
En 20-minutters test er en metode til at finde dit FTP-niveau – altså en max-test for at bestemme dit FTP-tal. Dit FTP-tal er den maksimale kraft, du kan lægge i pedalerne målt over én time, men i stedet for at knokle en time for fuld skrue laves testen 15 min let kørsel og 5 minutter ved maksimal belastning.

Det er ikke er en konkurrence om at køre med flest watt – men derimod en øvelse for at finde dit individuelle optimale område. Dit FTP-tal bruges efterfølgende til at beregne dine optimale watt-zoner i forhold til en biketime, så du får mest muligt ud af din træning.

FTP-test event

5 min  ‘nørderi og viden samt gennemgang af test.
Gennemgang af Watt og pulstrænings, intensitetsskala og FTP. Hvad er forskellen og hvordan arbejder vi med de forskellige ting på Bike-timerne.

15-minutters opvarming

5 min FTP test

Derefter afrulning og et let program på ca. 30 min

Vi vil løbende lave test over vinteren og kom gerne 10 min før.